Nyrkkeilykisat Suomessa

Suomessa järjestetään sekä amatööri- että ammattilaisnyrkkeilykisoja. Amatööripuolella ehkä enemmän kuin varsinaisia ammattilaisiltoja. Ensimmäiset nyrkkeilykisat saivat Suomessa päivävalon vuonna 1921 Hippodromin sirkuksessa, ja näitä voidaan pitää ihan kansainvälisinä kisoina, sillä ottelijoita oli Virosta asti. Reilu kymmenkunta vuotta myöhemmin nähtiin ensimmäinen suomalainen ammattinyrkkeilytapahtuma.

Ketkä sitten järjestävät kisoja?

Nyrkkeilyliiton sivulta www.nyrkkeilyliitto.com/kilpailut/ löytyy kaikki nyrkkeilyliiton järjestämät amatöörikilpailut. Vaikka vuosi alkaa olemaan lopuillaan, löytyy tälle vuodelle vielä Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden järjestämää SM-kisaa AB-junioreille eli 15-18 vuotiaille. Luvassa on myös Tampereen Voimailuseuran järjestämää kansainvälistä Tammer turnausta tai viikkoa myöhemmin toinen kansainvälinen skaba Hopeanyrkki Kemissä.Mielenkiintoisia uutisia tulee myös ammattilaisnyrkkeilypiireistä. Puolitoista vuotta sivussa ollut Eva Wahlström kohtaa joulukuun 7. päivä Espoon Barona-areenalla hallitsevan potkunyrkkeilyn maailmanmestarin. Wahlströmin urahan oli jo katkolla toissa kesänä hänen saatuaan keuhkoveritulpan. Wahlströmin lisäksi Barona-arenalla tullaan näkemään muitakin ammattilaisia. Tätä ennen Haminassa nähdään myös ammattinyrkkeilyä. Molemmat tapahtumat tulee järjestämään Boxing Night, joilla on myös omat www-sivut, mutta samaa informaatiota löytyy myös Facebookin kautta www.facebook.com/OfficialBoxingNight. Sivuilta löytyy myös muita ammattilaisnyrkkeilyä koskevia uutisia.

Kuinka muuten saada enemmän irti nyrkkeilyn seuraamisesta joko livenä tai television välityksellä?

Nyrkkeilijöistä kannattaa hankkia jotain taustatietoa, esim. ottelulista ja rankingsijoitus. Ottelulistasta näkyy montako matsia kullakin on takana, pitääkö se sisällään montako voittoa tai tappiota ja onko voitot/häviöt tulleet tyrmäyksestä. Rankinglistoista selviää esim. kuinka hyvin nyrkkeilijä pärjää vaikkapa pohjoismaisella rankinglistalla.