Jörgen Kruth
Jörgen Ingemar Kruth (s. 1974) on tunnettu ruotsalainen kickboxing-kilpailija. Hän on tehnyt kilpauraa myös muiden taistelulajien parissa. Kruth on entinen kaksinkertainen Muay Thai Councilin raskaan sarjan maailmanmestari. Häntä pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaana Pohjoismaisena kickboxing-kilpailijana.
Kruth aloitti taistelulajien parissa vuonna 1984. Hän aloitti ensin judon ja jujutsun, mutta muutaman vuoden kuluttua hän vaihtoi taekwondoon. Vuonna 1987, hänen ollessaan 13-vuotias, Kruth oli ensimmäistä kertaa yhteydessä Muay Thain kanssa. Tällöin myös Po Lindwall ryhtyi hänen valmentajakseen. Hän kamppaili ensimmäisen Muay Thai -ottelunsa vuonna 1988. Seuraavina vuosina hän otteli myös mm. savatessa, mutta lopulta vuonna vuonna 1994 hänestä tuli Pohjoismaiden Muay Thai –mestari vain 19-vuotiaana. Tästä jatkui Jörgen Kruthin voittoputki, ja hän teki upean uran kickboxingin ja Muay Thain parissa.
Hän teki kuitenkin vielä debyytin MMA:n (mixed martial arts) parissa vuonna 2009 ja saavutti seuraavina vuosina ennätyksellisiä tuloksia tässäkin lajissa. Nyt Kruth on lopettanut aktiivisen kilpauransa taistelulajien parissa. Tilalle hänelle on muodostunut toinen kilpailullinen intohimo, nimittäin pokeri. Kruth on osoittautunut varsinaiseksi pokerilahjakkuudeksi, ja nykyään hän kilpailee Ruotsin mestaruussarjassa.
Monet muutkin urheilijat ovat aktiiviuransa jälkeen aloittaneet pokerin, yleensä aluksi harrastusmielessä. Monien kohdalla on pian kuitenkin selvinnyt, että he menestyvät myös korttien parissa varsin hyvin. Kruthin tapaisten aktiiviurheilijoidenkin ensi kosketus esim. Texas Hold ’emiin tai muihin pokerin lajeihin lähtee usein liikkeelle internetistä, jossa on erittäin hyvät mahdollisuudet opetella ja harjoitella tätä peliä. Kuka tahansa voi aloittaa pokeriharrastuksen, ja parikymmentä suomalaistakin pelaa pokeria ammatikseen.
Näyttää siltä, että pokerissa ja taistelulajeissa on loppujen lopuksi yllättävän paljon yhteistä. Molemmat vaativat nopeaa tilannetajua ja hyvää taktista osaamista. Pokerissa ei tietenkään tarvita niin hyvää fyysistä kuntoa, mutta hyviä vireystiloja kilpailutilanteissa kylläkin. Pokerikin on myös omalla tavallaan lähikamppailulaji, jossa monilla pienillä eleillä voidaan vaikuttaa vastustajan käyttäytymiseen.